Irland - Dag Två

Torsdagen den trettioförsta maj bestod, i ärlighetens namn, mest av sömn. Vi sov ganska länge på morgonen.  Jag sov lite längre än David som var snäll och gick och köpte plåster till mina stackars fötter. Sedan gick jag och tog en dusch. Det fanns två gemensamma duschar på hostellet. Jag gick högst upp längs en mattbelagd trappa till översta våningen för att duscha. De hade haft problem med vattnet (jag kan tänka mig att det var trycket som var boven i dramat) så den duschen bestod mest av två svaga strålar som sedan sipprade ner genom håret. Att duscha tog alltså ett bra tag.

När vi var färdiga så gick vi ut på stan igen. Vi gick till Cornucopia, en helt fantastisk vegetarisk restaurang. Cornucopia har vunnit lite olika priser som bland annat 'Restaurant of the Year 2011' - Dublin Living Awards och 'Restaurant of the Year 1988' - Walkers Vegetarian Award. Jag tycker personligen att det är jättekul att en vegetarisk restaurang vinner ett sådant bra pris och får den uppmärksamhet den förtjänar! Där inne åt jag en sötpotatisgryta med ris, couscous-sallad och potatissallad. Portionerna var gigantiska så jag orkade inte alls äta upp allt.





Efter maten promenerade vi runt i Dublin. Vi hittade till Penneys, som är samma affär som Primark men med ett annat namn i Irland. Där var det riktigt billigt! Vi gick sedan in på en bar för att vila fötterna. Jag drack Coca Cola och David en Guinness. När vi kände oss lagom trötta gick vi tillbaka hem till hotellet och lade oss för att sova tidigt. Vi vaknade vid fem på morgonen och tog en rökpaus men sedan sov vi vidare, och jag sov riktigt, riktigt gott.

RSS 2.0