The Guild

Idag hittade jag det nya avsnittet av The Guild. Egentligen så såg jag att säsong fem skulle ha premiär den 26:e juli men då hittade jag inget avsnitt på deras hemsida. När säsong fyra slutade så skulle de, efter ett krig med en annan guild vid namn Axis of Anarchy, åka på en "gaming convention". Serien  finns att se på deras webbplats (http://www.watchtheguild.com/), samt på Xbox marketplace. De har även ett YouTubekonto men där kan man bara hitta de tre första säsongerna. The Guild är en webbserie som handlar om ett gäng gamers i och utanför spelvärlden. De kallar sin guild Knights of Good. Varje avsnitt varierar i längd mellan  tre och åtta minuter.


Codex (Felicia Day) är guildens Priest. En blyg och konflikträdd tjej som är arbetslös efter ha satt eld på sin pokjväns cello.

Zaboo (Sandeep Parkih) är gängets Warlock. Han är en sprallig datornörd som väldigt ofta sätter 'd efter ord (Zaboo'd?).
Vork (Jeff Lewis) är guildens Fighter. Han är deras ledare och galen i att spara varenda öre medans han bor i sin avlidne morfars/farfars stuga och snor grannarnas Wi-Fi.
Bladezz (Vincent Caso) är Knights of Goods Rogue. Han är en student som med oartiga kommentarer stöter på tjejerna i gänget så fort han får chansen.
Clara (Robin Thorsen) är guildens Mage. Hon är en hemmafru och småbarnsförälder, som kanke inte alltid gör sitt jobb så bra och försöker ibland få sin man att börja spela.
Tinkerballa (Amy Okuda) är guildens Ranger. En kaxig student som ofta har någon portabel konsol i handen när hon inte spelar på datorn.

Serien startade år 2007 och finansierades av paypaldonationer från fans. Senare så blev den distribuerad av Xbox live och sponsrad av Sprint. Idag har The Guild vunnit ett antal priser. SXSW, YouTube- och Yahoo Web Series Awards och tre Streamypriser för Best Comedy Web Series, Best Ensemble, och Best Actress för Felicia Day (hon som skriver serien).

 

I egenskap av spelgeek så kan jag säga att denna serie är värd att se. Jag har gjort det några gånger.

 

 

Det nya avsnittet

 

 

Det första avsnittet

RSS 2.0