Irland - Dag Fyra

Lördagen den andra juni så vaknade vi efter att ha sovit gott. Medan David gick till Cornucopia och handlade frukost så duschade jag och fixade mig. Denna dag hade vi tänkt gå och hyra en bil och åka till Birr Castle men det blev inte så för när vi kom fram till biluthyrningsfirman så var det en lång kö utanför och när vi väl kom in så hade de bara större bilar att hyra ut så vi väntade med det och andra företag ville ha mycket mer pengar för det. Efter att vi bestämt oss för att vänta med det så gick vi till Trinity College.



Vi satte oss på en trappa i sommarsolen och åt vår frukost som blev lunch. Det var så mysigt. Jag kände mig levande på ett nytt sätt. Vi bestämde oss sedan för att gå på en guidad tur av Trinity College som vi pratat om innan. Guiden var väldigt trevlig och duktig när han berättade om området med en gnutta humor mellan varven. Efter turen på skolan så fick vi ett inträde till The Old Liberary. Där inne fick vi tyvärr inte fota på grund av bevaringen av mycket gamla böcker.



Vi gick igenom ett museum om The Book of Kells som är en bok som skapades av keltiska munkar omkring år 800 som innehåller de fyra gospelen från det nya testamentet. När vi sedan kom in på biblioteket var det som en sprituell upplevelse. Alla blev helt tysta medan de vandrade förbi höga hyllor fulla med böcker längs gången med uppradade byst av kända män. Vi gick sedan igenom en souvenirbutik och ut i den fina, dock nu lite kyligare dagen.

När vi kom tillbaka till hotellet bytte vi om och gick till internetcafét och bokade en bil innan jag gick till Penneys igen för att byta någonting som hade gått sönder igen medan David gick till en pub. Sedan möttes vi och gick och åt soppa med tillbehör på Cornucopia igen efter ett besök på en vegan/hälsokostaffär bredvid vid namn Nourish. På Nourish hade de väldigt mycket roligt för veganer. En del behövde dock vara fryst eller åtminstone kylt. När vi var på väg och skulle gå över gatan var den stoppad och man hörde något konstigt ljud. Efter ett tag såg man sedan en parad komma. Det var Dublin Fire Brigade. Det var lite som i en film där hjältarna gick och vinkade till söta flickor.



Vi gick sedan tillbaka till hotellet igen för att fixa oss inför en kväll på St John Gogarty. Där var det trevliga personer, ett irländskt band som spelade irländsk musik, cider, Guinness och glädje, massa massa glädje. Sedan var det dags att sova inför en spännande morgondag.


RSS 2.0